WAT IS CHI NENG QIGONG

Chi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer en uitermate effectief voor het versterken van zowel lichaam als geest. De eenvoudige oefeningen maken je lichaam ontspannen en krachtig. Je leert je eigen energie te managen op alle levensgebieden; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Chi Neng Qigong is, zoals de meeste vormen van Qigong, een bewegende vorm. Het bevat ook momenten van stilte, maar de nadruk ligt op het bewegen in combinatie met een ontspannen en gefocuste mind.

Corry van de Pas

Instructrice

Ton van de Pas

Instructeur
WAAR KOMT CHI NENG QIGONG VANDAAN?

Dr. Pang Ming is de grondlegger van Zhineng Qigong. Sinds zijn zesde jaar beoefende hij Qigong, T’ai Chi en Martial Arts bij 19 grootmeesters. Hij is Westers en Chinees arts en deed diepgaand onderzoek naar de resultaten van Qigong. In 1998 was Dr. Pang Ming de eerste persoon die een certificaat van waardering ontving van het departement van sport en gezondheid. Van de elf onderzochte Qigong vormen is Zhineng Qigong als best helende vorm erkend. In mei 1998 reisde Patricia van Walstijn naar China waar zij trainde in het Zhineng opleidingscentrum in Beidahe. Tijdens deze reis bezocht zij het Huaxia Zhineng Centre waar zij kennismaakte met dr. Pang Ming. Diep onder de indruk van Dr. Pang Ming en Zhineng  Qigong besloot zij onder de naam Chi Neng Qigong deze leer naar Europa te brengen. Zij richtte daarvoor het Chi Neng Institute Europa op. Wij (Ton en Corry) hebben de opleidingen gevolgd bij het Chi Neng Instituut van Patricia van Walstein en volgen regelmatig bijscholingen bij het Chi Neng instituut.

WAT DOEN WE BIJ CHI NENG QIGONG?

Het leven is een constante stroom van veranderingen en niets is zo moeilijk als meegaan in die veranderingen. Met Chi Neng Qigong nemen we kleine stapjes met groot resultaat. Chi Neng Qigong is een manier om in een groepsles met eenvoudige oefeningen, herhalingen, het focussen van de gedachten de kwaliteit van leven te verbeteren.

VOOR WIE?

Maak kennis met de kracht van Chi Neng Qigong tijdens de kennismakingsworkshop. De oefeningen zijn voor elke leeftijd geschikt. Omdat de bewegingen geen extreme lenigheid of veel conditie vergen is het ideaal voor oudere mensen. Maar ook jongeren en kinderen krijgen via deze oefeningen een betere algemene gezondheid en een groter concentratie vermogen.

~ Chi Neng Qigong ~ ongekend vertrouwen in jezelf, de ander en het geheel ~

Ontdek zelf wat Chi Neng Qigong kan betekenen voor je energie, je balans en je gezondheid. Voor Chi Neng Qigong te beoefenen hoef je niet ziek te zijn, het helpt juist voorkomen van ziektes. Door de oefeningen leer je beter aan te voelen en te realiseren wat je wilt en wat je nodig hebt.