Versterkende oefeningen voor ex-corona patiënten

Met Chi Neng Qigong weer snel op de been
Versterkende oefeningen voor ex-corona patiënten

Na een oproep vanuit de samenleving om een steentje bij te dragen aan de huidige situatie m.b.t. het coronavirus biedt het Chi Neng Instituut via de bij haar aangesloten instructeurs een gratis “Snel weer op de been” pakket. Dit gratis pakket bestaat uit twee eenvoudige oefeningen (een oefening van 6 minuten en eentje van 9 minuten) ter versterking van de longen en de opbouw van kracht en weerstand.

In de regio Noord en Midden Limburg zijn wij instructeurs van het Chi Neng Instituut beschikbaar voor het ondersteunen van mensen die getroffen zijn door het Corona Virus. Deze dienst wordt op vrijwillige basis aan u aangeboden.

Men ontvangt na het eerste contact een zogenaamd ‘Chi Neng Qigong pakket’ met audio en video van de oefeningen. De herstellende patiënt wordt telefonisch of online bij de oefeningen begeleid. Zodra het kan volgt een fysieke les van 45 minuten, zodat de patiënt zo snel mogelijk begeleid kan worden naar herstel. Het is de bedoeling dat men zelf dagelijks verder kan oefenen met audio en/of video.

Meerdere fysiotherapeuten en artsen benadrukken het effect van herstellende oefeningen en deze twee oefeningen zijn een uitstekende en eenvoudige aanvulling op eventuele behandelingen van de fysiotherapeut in de herstelfase. Een zeer welkome aanvulling voor de patiënt, de arts en de fysiotherapeut bij de revalidatiebehandeling.

DE OEFENINGEN
Bij dagelijks (kort) oefenen wordt het immuunsysteem versterkt, verminderen stress en spanningsklachten, worden de hersenen gestimuleerd en wordt de functie van de organen verbeterd. Begin bij de oefening van 5 à 6 minuten en doe die driemaal per dag. Als dat goed gaat, kan één van de drie oefeningen vervangen worden door de oefening van 9 à 10 minuten. Daarna wordt langzaam overgestapt naar een langere oefening.

De diverse onderdelen van de oefeningen zorgen ervoor dat de hulpademhalingsspieren in de nek gaan ontspannen. Dat is nodig want deze hebben tijdens de ziekte overuren gemaakt. Je longen komen in beweging, waardoor ze gestimuleerd worden. De longvliezen, borstkas en de tussenribspieren worden opgerekt waardoor de doorstroom van bloed en de afvoer van lymfe verbetert.

Meer informatie? Stuur een e-mail!

DD dash MM dash JJJJ
Chi Neng Limburg zou graag uw mailadres gebruiken voor het toezenden van de nieuwsbrief. Gaat u akkoord?